Traind printre oameni

545410_385402798187871_1935719347_n

„Today is the first day of the rest of your life except the day you die”

Iti traiesti viata zi de zi si din ziua in care te nasti lupti pentru supravietuire. Pe parcurs te gandesti la unii, la altii si ai anumite momente in care te gandesti doar la tine. Ala e momentul de pur egoism in care pur si simplu ii ranesti pe cei din jur din simplul motiv ca ai fost ranit prea mult la randul tau. Apogeul vietii… Greu de vorbit de asa ceva. Cand avem un apogeu avand in vedere ca niciodata nu suntem multumiti? Cand ajungem la apogeu cand mereu suntem intr-o fuga obositoare dupa bani si lucruri materiale uitand de sentimente, uitand de cine suntem cu adevarat, uitand de cei care ne sunt alaturi si la bine si la rau?

Ai momente uneori cand sesizezi o urma de fericire lovindu-se de tine, momente in care ti se pare ca totul intra pe drumul drept si fara gropi, momente in care aparent esti multumit de jobul ala prost platit, momente in care aparent esti fericit de persoana de langa tine care totusi te completeaza, momente in care esti multumit ca-ti permiti o haina din noua colectie in plin sezon. Daca faci parte din categoria asta tin sa te dezamagesc. Nu e asta apogeul. Apogeul vietii nu consta in numarul etichetelor de renume din sifonier, nici de numarul pantofilor din debara, nici de numarul masinilor din garaj. Apogeul consta in starea aia pura de fericire. Zambetele fara motiv, strangerile de mana ce le oferi fara motiv asteptand nimic in schimb, solidaritatea fata de prietenii care te-au dezamagit cu povestile lor dramatice. Fericirea aia care provine din linistea ta sufleteasca. Fericirea ca privesti in oglinda si te vezi pe tine exact cum esti si zambesti. Nu te intereseaza defectele alea minore pentru ca privesti partea plina a paharului. Nu te intereseaza ridul ala din coltul gurii pentru ca tu stii ca ai fost atat de fericit incat de aia e acolo. Nu te intereseaza nici programul obositor de la job pentru ca stii ca seara te asteapta cineva acasa. Nu te intereseaza celelalte femeie sau barbati pentru ca tu deja ai persoana care te accepta asa cum esti. Nu te intereseaza mai nimic pentru ca te ai pe tine si ceva in plus.

Alergi, cazi, te ridici, plangi, razi, suspini, privesti fix cu sau fara directie si esti mereu intr-o continua schimbare. O schimbare cu care uneori nici macar tu nu poti tine pasul. Traiesti in ritmul vietii sau viata traieste in ritmul tau? Ii oferi vietii umbra pentru ca existi si ea iti ofera fericire la schimb. Uneori te izbeste de asfalt sa nu te obisnuiesti prea mult cu binele, dar de fiecare data tot ea va fi cea care va tipa la tine: “-Hai ridica-te, nu vezi ca te las in urma?” Si tu te ridici, iti revii, tii pasul, alergi pe scurtatura si ajungi primul la start. In momentul ala iti dai seama ca te-ai maturizat. In momentul ala incepi sa traiesti exact asa cum iti doresti.

Ala e momentul in care apusul privit culcat pe-o banca devine mai satisfacator decat o noapte dansata intr-un club. Ala e momentul in care un pahar de vin si o carte vor face mai mult decat un film. Ala e momentul in care ai sa-ti pictezi lumea in zeci de culori uitand de albul si negrul tineretii. Ala e momentul in care ai sa constati ca ai alergat aiurea sa faci bani gramada si ai sa incepi sa-i cheltui pe nimicuri pentru ca adevarata fericire din asta vine.

Toţi vor să zboare.. Dar câţi sunt dispuşi să rişte să-şi facă rău,să cadă,şi să o ia de la început?

Astia suntem noi oamenii. Acei toti care cautam fericirea oriunde, dar nu suntem dispusi sa riscam nimic pentru ea. Suntem noi cei care preferam stabilitatea rutinala in locul actiunilor care ne fac cu adevarat fericiti. Suntem noi care iubim sigur ceea ce ni se ofera in loc sa iubim ce nu avem asumandu-ne riscurile unui esec. Suntem noi cei care nu riscam si de multe ori sfarsim prin a fi nefericiti.

Articol inscris la Blog Power 49

Tema:

Parabola vieţii:

-Cum consideraţi parabola vieţii? Când credeţi că viaţa ajunge la apogeu?

-Este viaţa o povestire alegorică?

-Viaţa merită să fie trăită frumos. Prin ce realizăm acest deziderat?

Articole participante:

Parabola vietii, Contrasens, Viata merita sa fie traita frumos

11 thoughts on “Traind printre oameni

  1. Pingback: Contrasens | otipa

  2. “Toţi vor să zboare.. Dar câţi sunt dispuşi să rişte să-şi facă rău,să cadă,şi să o ia de la început?” Bine spus! Noi suntem ca niste pasari, unii sunt pui de gaina care nu vor avea niciodata curajul sa se ridice de la pamant, altii sunt porumbei, care vor simtii adierea vantului la mare inaltime.
    Interesant mod de a privi lucrurile. 😀

  3. Pingback: Viața merită să fie trăită frumos. | Raftul cu gânduri

  4. Pingback: Blog Power 50

  5. Pingback: Traind printre oameni | Losty88′s Blog | BunDeCitit.ro

  6. Pingback: Blog Power 50 – Vot! | MWB

  7. Pingback: Blog Power 51 | MWB

Leave a comment