Cei mai sadici criminali din istorie

Mintea criminală a incitat mereu curiozitatea oamenilor. Cei mai fioroşi şi cei mai interesanţi sunt, desigur, criminalii în serie. S-a încercat să se realizeze un top al celor mai sadici astfel de ucigaşi. S-a constatat, în mod corespunzător, că cei mai mulţi sunt nume necunoscute, figuri sumbre şi incredibil de sadice, pierdute în istorie.

1. Gilles de Rais s-a născut în 1404 şi este considerat a fi precursorul ucigaşului în serie modern. De Rais a fost căpitan în armată condusă de Ioana D’Arc. Ulterior, a fost acuzat, şi în cele din urmă condamnat la moarte, pentru torturarea, violarea şi uciderea a zeci, dacă nu chiar sute de copii în 6 şi 18 ani. Victimele sale preferate erau băieţii blonzi, cu ochi albaştri. Potrivit martorilor oculari, Gilles de Rais îi atrăgea pe copii în locuinţa sa, după care îi viola, îi tortura, îi mutila şi îi omorî. De regulă, ejacula pe cadavre. Nu se ştie numărul precis al victimelor pentru că multe dintre ele au fost arse. Oricum, se estimează că ar fi fost între 80 şi 200. Unii spun chiar 600.

2. Pedro Alonso Lopez este de departe unul dintre cei mai periculoşi criminali în serie din toate timpurile. A ucis în jur de 300 de persoane. Cunoscut ca Monstrul din Andes, Lopez şi-a început “cariera”omorând în jur de o sută de femei indigene din Peru, până în 1978. Prins de autorităţile tribale, a fost condamnat la moarte. Un misionar american i-a convins însă pe indigeni să îl lase să îl ducă pe Lopez la poliţie. Norocul criminalului a fost că, pentru poliţişti, uciderea a zeci de femei indigene nu prezenta importanţă, aşa încât l-au eliberat. Lopez a plecat în Ecuador unde a ucis 3-4 fete pe săptămână. A fost din nou prins în 1980, când a mărturisit că a omorât în total peste 300 de oameni. Poliţiştii nu l-au crezut până când o inundaţie a scos la iveală una dintre gropile comune unde Lopez îşi îngropase o parte din victime.

3. Joachim Kroll s-a născut în 1933 şi a fost un ucigaş în serie şi canibal de origine germană, cunoscut şi ca Ruhrkannibale sau Duisburger Menschenfresser. A fost condamnat pentru 8 crime, însă a recunoscut 13. Obişnuia să-şi taie victimele în bucăţi şi să le conserve în frigider, pentru a economisi banii care i-ar fi dat pe carne, după cum a mărturisit criminalul. În aprilie 1982, după un proces care a durat 151 de zile, Joachim Kroll a fost condamnat la închisoare pe viaţă… mai precis la închisoare pe nouă vieţi. În 1991, criminalul a murit în urma unui atac de cord.

4. Albert Fish s-a născut în 1870. Cunoscut şi că Gray Man, Vârcolacul din Wysteria şi Vampirul din Brooklyn, el a molestat peste 100 de copii – după spusele sale – şi a fost principal suspect în peste 5 cazuri de crimă. Fish a recunoscut trei dintre crimele descoperite de poliţie şi a mărturisit că ar fi înjunghiat alte două persoane. Lui Fish îi plăcea să bea sângele victimelor, să le taie şi să mănânce diferite părţi din corpul acestora. A fost judecat şi executat.

5. Henry Lee Lucas a marturist că a ucis aproape 3.000 de oameni. Poliţia a înfiinţat o unitate specială care să se ocupe strict de descoperirea adevărului referitor la crimele lui Lucas. Până la urmă s-a constatat că era vorba de în jur de 100 de victime, pe care le masacrase cu ajtorul unui complice: Ottis Toole. Multe alte cazuri de morţi neelucidate au fost iniţial închise crezându-se ca victimele au fost ucise de Lucas. Ulterior, s-a dovedit că nu era aşa şi că mărturisirile lui erau doar o modalitate de a se juca şi de a pune poliţia pe drumuri. Lucas a fost iniţial condamnat la moarte, ulterior pedeapsa i-a fost comutată la închisoare pe viaţă. În 2001, Henry Lee Lucas a murit în închisoare din cauze naturale.

6. Bruno Ludke s-a născut în Germania şi a început să ucidă în 1927 când avea doar 18 ani. A luat viaţa a 85 de femei. De abia în timpul celui de-al doilea război mondial, Ludke a fost prins de poliţie pentru că a agresat sexual o fată şi, pentru asta, a fost sterilizat. Dar asta nu l-a împiedicat să continue să atace femei, pe care le viola şi apoi le strangula sau le înjunghia. A fost prins din nou în 1943. Înainte de proces, Ludke a fost declarat nebun şi internat într-un spital psihiatric. Acolo, medicii i-au făcut tot felul de experimente teribile. În 1944, a fost ucis prin injecţie letală, testată pe el pentru prima dată.

7. Andrei Chikatilo este faimosul Măcelar din Rostov care a ucis 53 de femei şi copii între 1978 şi 1991. Victimele lui erau în general persoane fără adăpost care vieţuiau pe lângă calea ferată şi staţiile de autobuz. Crimele sale au fost neobişnuit de violente. El îşi înjunghia victimele în nenumărate rânduri până era satisfăcut complet. Criminalul nu putea ajunge la orgasm decât în acest mod. În 1990, a fost prins de poliţie şi a recunoscut 56 de crime, însă trei nu au putut fi dovedite. A fost condamnat la moarte. În februarie 1994, Andrei Chikatilo a fost executat printr-o singură împuşcătură în ceafă, după ce preşedintele rus Boris Elţîn i-a refuzat ultimul apel la clemenţă.

8. Richard Trenton Chase s-a născut în 1950. Supranumit “Vampirul din Sacramento”, el a omorât şase oameni din California, în decurs de o lună. Criminalul obişnuia să bea sângele victimelor sau chiar să mănânce cadavrele. Conform declaraţiilor sale, “Vampirul din Sacramento” a comis cele şase crime pentru a-i preveni pe nazişti să-i transforme sângele în praf, printr-o otravă pe care naziştii ar fi pus-o în detergentul de vase. Pe 29 decembrie 1977, Chase a făcut prima victimă – Ambrose Griffin, un inginer de 51 de ani, tata a doi copii. Următoarea victimă a lui Chase a fost Teresa Wallin. Femeia era însărcinată în trei luni. După ce a omorât-o, Chase a făcut sex cu cadavrul ei, a mutilat-o şi a făcut baie în sângele victimei.

Pe 8 mai, Chase a fost găsit vinovat de crimă de gradul întâi, şi a fost condamnat la moarte, prin gazare. Pe 26 decembrie, Chase a fost găsit mort în celula sa. În urma autopsiei, s-a stabilit că asasinul s-a sinucis printr-o supradoză de antidepresive pe care le păstrase de câteva săptămâni.

9. Jeffrey Dahmer a ucis între 1978 şi 1991 cel puţin 17 persoane – bărbaţi şi băieţi. Criminalul se face vinovat de sodomie, necrofilie, dezmembrare a victimelor şi canibalism. Dahmer a comis prima crimă când avea 18 ani, ucigând un autostopist. Criminalul l-a invitat pe Hicks acasă la el, după care l-a omorât, motivând că nu voia că victima să-l părăsească. În 1988, a fost arestat pentru că a încercat să facă sex cu un băiat de 13 ani, din Milwaukee. După zece luni, Dahmer a fost eliberat pe motiv de bună purtare. Odată ieşit din închisoare, asasinul şi-a continuat seria de crime, care a încetat în 1991, când a fost arestat din nou. Poliţiştii au găsit 15 cadavre în casa lui, dezmembrate şi depozitate în diferite locuri. Scalpurile victimelor erau depozitate în closet, iar capetele în frigider. Criminalul a fost condamnat la 937 de ani de închisoare, însă a murit ucis de alt deţinut.

10. Dennis Rader s-a născut în 1945 în SUA şi a ucis pe puţin zece persoane în Kansas, între anii 1974 şi 1991. Era cunoscut sub numele de BTK Killer – BTK vine de la bând, torture, kill (a strangula, a tortura, a omorî). Imediat după ce îşi ucidea victimele, criminalul trimitea numeroase scrisori către poliţie şi ziarele locale, în care descria cu mândrie faptele sale. A fost arestat în 2005 şi condamnat la închisoare pe viaţă. Criminalul este încă în viaţă.

11. John Haigh, născut în 1909, cunoscut ca “Acid Bath Murderer”, a fost un criminal în serie care a acţionat în Anglia anilor 40. A fost condamnat pentru uciderea a 6 persoane. Criminalul dizolvă trupurile victimelor în acid sufluric, crezând că poate fi condamnat doar dacă se găsesc cadavrele. După ce dizolvă cadavrele în acid, falsifica actele de proprietate ale victimelor, pentru a obţine substanţiale sume de bani. Haigh a fost găsit vinovat şi în consecinţă executat pe 10 august 1949.

12. Javed Iqbal a fost un cunoscut criminal în serie, din Pakistan. Conform spuselor sale, asasinul ar fi ucis 100 de băieţi, într-o perioadă de 18 luni. A fost arestat în 1998, pentru molestarea a doi copii. A ieşit pe cauţiune şi a început să ucidă. Iqbal a fost condamnat la moarte, prin strangulare, cu toate că judecătorul a spus că i-ar fi plăcut că asasinul să fie strangulat de 100 de ori, tăiat în 100 de bucăţi şi pus în acid. Criminalul a fost găsit spânzurat cu cearşafuri, în celula sa.

13. Ted Bundy este unul dintre cei mai cunoscuţi ucigaşi în serie din SUA. Bundy a violat şi omorât un număr impresionant de femei între anii 1974 şi 1978. Criminalul a mărturisit că a omorât 30 de femei, însă numărul real al victimelor este încă necunoscut. Asasinul obişnuia să depoziteze corpurile pe muntele Taylor, unde mergea dese ori pentru a petrece timp alături de ele. Bundy stătea ore în şir printre cadavre, le machia şi apoi făcea sex cu ele, chiar şi în cazul în care erau într-un stadiu avansat de putrefacţie.

14. Moses Sithole este cel mai cunoscut criminal în serie din Africa de Sud. El a violat 40 de femei şi a ucis 38 în perioada 1994-1995. A fost condamnat în 1997 la 2.410 ani de închisoare. Ironic, el poate fi eliberat pe bună purtare peste 930 de ani. În 2000, autorităţile au constatat că Moses Sithole era infectat cu HIV, iar acum SIDA îi macina zilele.

15. Gary Ridgeway, cunoscut că Ucigaşul din Green River, a ucis 50 de femei în doi ani jumate, în Seattle şi Tacoma, Washington. Victimele lui erau fie prostituate, fie vagaboande. Ridgeway le viola şi apoi le strangula. Deşi crimele au avut loc în anii 80, ucigaşul a fost prima dată arestat de poliţie după mai bine de 20 de ani, graţie probelor ADN. Gary Ridgeway este americanul care a mărturisit cele mai multe crime şi în 2003 a primit 48 de condamnări pe viaţă. Şi acum este într-o celulă de la Penitenciarul din Washington.

16. John Wayne Gacy fusese un om iubit şi apreciat de comunitatea din Chicago, până în1978, când a mărturisit poliţiştilor că a agresat şi a ucis 33 de bărbaţi. 28 dintre victime erau îngropate chiar în faţa casei lui. Majoritatea erau adolescenţi fugiţi de acasă sau care lucraseră la compania de construcţii a lui Gacy. Procesul său a început în februarie 1980. Gacy a încercat să scape de acuzaţii şi s-a declarat incompetent pe motive de boală mintală, însă instanţă nu l-a crezut. Gacy a fost declarat vinovat şi condamnat la moarte. A fost executat de abia 14 ani mai târziu, prin injecţie letală. Ultimele lui cuvinte au fost: “you can kiss my ass” (”pupaţi-mă în fund”).

17. Dean Corll, împreună cu doi complici, David Brooks şi Elmer Henley, a violat şi omorât cel puţin 27 de băieţi, pe care i-a îngropat într-o zonă rurală de lângă Houston, Texas. Toate victimele lui aveau între 9 şi 21 de ani. Dean Corll a părut suspect poliţiei în cazul acestor crime doar în momentul în care unul dintre complicii săi, Elmer Henley, l-a împuşcat mortal. În 1976, Henley and Brooks au fost judecaţi şi condamnaţi. Henly a primit 6 condamnări a câte 99 de ani de închisoare pentru şase din aceste crime. Brooks a fost condamnat doar pentru o crimă la detenţie pe viaţă. Amândoi sunt încă după gratii.

18. Wayne Williams a omorât 29 de copii, în zona oraşului Atlanta, din Georgia, între anii 1979 şi 1981. A fost condamnat în 1982 doar pentru două crime, însă autorităţile din Atlanta susţin că el este vinovat şi de alte 22 de crime. Mulţi oameni care îl cunoşteau spun că Williams nu putea să omoare atâţia copii. Totuşi, el a primit două condamnări pe viaţă. Şi astăzi, Williams susţine că este nevinovat.

Mai există şi alţi criminali în serie care au oripilat omenirea de-a lungul timpului, însă au fost prezentaţi doar pe cei mai sadici. Criminalii în serie sunt un fenomen deja, mai ales în SUA, şi poate că cele mai elocvente cuvinte în acest sens sunt cele ale lui Ted Bundy: “noi, criminalii în serie, suntem fiii voştri, soţii voştri, suntem peste tot. Şi mâine alţi copii ai voştri vor fi ucişi”. Din păcate, obsesia morbidă a oamenilor pentru atrocităţile comise de ei, îi va face să dăinuiască în memoria colectivă. Astfel ei îşi ating scopul. Nu vor fi niciodată uitaţi.

2 thoughts on “Cei mai sadici criminali din istorie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s