5 Obiceiuri contra relatiei tale

“Vrei să-ţi ţii jumătatea lângă tine până la adânci bătrâneţi? Pasiunea nu-i de ajuns, spun psihologii, care au întocmit topul celor mai mari „duşmani” ai perechilor de îndrăgostiţi.

1. Vrei să-l schimbi?

A-ţi ajuta partenerul să devină mai bun este un scop nobil. Însă atunci când ambiţia ta de a-l schimba întrece orice măsură, ajungi să îi distrugi respectul de sine şi, într-un final, mesajul pe care îl vei transmite este “nu eşti suficient de bun/ă”. Cel mai bine este să-ţi accepţi partenerul aşa cum este şi să fii tu un exemplu!

2. Controlul excesiv strică tot!

Pentru că aşa e creată fiinţa umană – grijulie, avem tendinţa să controlăm fiecare mişcare a partenerului… Dar asta se numeşte “sufocare”. Dă-i puţină libertate! S-a născut cu dreptul ăsta!

3. Îţi neglijezi aspectul!

Nu spun o noutate. Multe femei, dar şi bărbaţi renunţă, după ce se căsătoresc, la îngrijirile atente pe care şi le acordau altădată. Dacă eşti o astfel de persoană, treci urgent pe la un centru de frumuseţe!

4. Gelozia, pericol public!

Tu spui că nu eşti gelos/oasă, însă nu pierzi ocazia de a-i verifica mesajele şi apelurile de pe telefon când el/ea nu este prin preajmă… Mai mult, dai frâu liber imaginaţiei şi îi reproşezi că te înşală! Ai puţină încredere în el/ea şi vorbiţi despre neînţelegerile care apar!

5. Rutina, bat-o vina!

În primele zile, totul pare roz, iar sentimentele ating intensitatea maximă. Însă, odată cu trecerea timpului, apar obişnuinţa şi starea de comoditate, iar partenerii devin cam indiferenţi la nevoile celuilalt. Arată-i tot timpul că îţi pasă de el/ea!

„Aceste obiceiuri proaste se pot învinge cu acceptarea deplină a persoanei iubite. Femeia trebuie să realizeze că fiecare bărbat este unic, în felul lui, cu gusturi şi principii diferite faţă de ceilalţi, şi acest lucru este valabil şi pentru sexul «tare»” Laura Melniciuc, psiholog

5 luni durează, în medie, partea minunată a unei relaţii, apreciază psihologii.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s