Viata virtuala vs viata reala

Comunicam tot mai mult, dar din pacate nu o facem fata in fata ci pe net. E bine sau e rau in fond alegerile ne definesc personalitatea. Aveti in continuare un articol care chiar merita citit:

 


Comunicarea

Pro. Probabil, acest punct este principala sarcină a reţelelor sociale. Prietenii, cunoştinţele și rudele sunt adesea la mii de kilometri depărtare, colegii de clasă se pierd, legăturile cu foștii colegi se întrerup, iar rețelele sociale sunt varianta perfectă pentru păstrarea legăturii cu ei. Comunicarea virtuală vă permite să fiți mereu în cursul evenimentelor, deoarece un om de afaceri, cu greu, va găsi timp pentru a-și suna în fiecare săptămână toate cunoștințele. Cu ajutorul unor astfel de resurse de Internet, oamenii se pot găsi reciproc, după zeci de ani. De asemenea, în reţelele sociale, puteți mereu face cunoștință cu oameni interesanți, cu care, probabil, nu v-ați fi întâlnit niciodată în viaţa reală, şi chiar vă puteți găsi dragostea.

Contra. Din păcate, în ciuda avantajelor evidente, comunicarea prin Internet înlocuiește comunicarea reală. Mimica, emoțiile, intonaţia, gesturile sunt înlocuite de iconițe emotive sau emoticoane. Cu timpului, aceasta poate avea efecte negative. Dacă o persoană lucrează la domiciliu şi comunică doar prin “Odnoklassniki” sau “Vkontakte”, va veni timpul când comunicarea “live” i se va părea dificilă şi incomodă, dar natura totuşi l-a creat pe omul să trăiască printre oameni. De asemenea, mulți comunicând prin Internet, își înfrumusețează calităţile, abilităţile şi aspectul, creând o imagine ideală, care se bucură de succes. E natural că, a-și scoate masca şi a deveni un om normal deja nu li se pare atractiv, iar aceasta deja amenință cu probleme psihologice serioase.


Lucrul

Pro. Cât de ciudat nu ar părea, dar reţelele sociale sunt, de multe ori, un ajutor real în muncă. În primul rând, companiile se folosesc de ele pentru a căuta angajaţi. Unirea persoanelor în grupuri după interese, profesii, hobby-uri, facilitează găsirea persoanei potrivite. În al doilea rând, reţelele sociale oferă posibilitatea de a comunica, în mod constant, atât cu colegii, cât şi cu concurenţi, dar după cum ştim cu toţii, inamicul trebuie să-l cunoaștem personal. În al treilea rând, multe companii aleg site-uri similare pentru căutarea clienţilor, atragerea partenerilor şi pentru publicitatea în masa a produselor lor.

Contra. Mereu există și reversul medaliei, în acest caz el este evidentă. Dacă angajatul, venind la lucru, în primul rând deschide site-ul preferat, în timpul zilei se gândește nu la muncă, dar la faptul când va apărea prietenul în rețea, nu iese în timpul prânzului din birou pentru a respira aer, dar bate tare cu degetele pe tastatură … putem doar ghici cât de bine se descurcă cu responsabilităţile sale. Reţelele sociale cu o mulţime de prieteni, de fapt, sunt un duşman adevărat al timpului. Americanii au realizat un studiu şi au constatat că numai anul trecut, timpul petrecut în comunicarea virtuală, a crescut cu 43%.


Interesele

Pro. Unul din momentele plăcute ale reţelele sociale, este comunicarea cu tovarășii de idei. Aici puteți să vă împărtășiți cu impresiile produse de noul film, să dați sfaturi pentru descărcarea unui album necunoscut al unei trupe populare, să vorbiți de avantajele şi dezavantajele unor achiziții, să găsiți câţiva oameni care, la fel ca dumneavoastră colecționează tuburi de pastă de dinţi, etc.

Contra. Nu trebuie să uitați că, comunicarea exagerată cu tovarășii de idei găsiți pe Internet poate distruge prieteniile adevărate. Psihologii, din ce în ce mai des, bat alarma cu privire la copiii care nu știu ce înseamnă jocurile gălăgioase în curte, dar de dimineaţă până seara, stau în fața computerului. Cercetătorii și-au concentrat atenția asupra rețelelor sociale, precum Facebook, Twitter şi Bebo şi au ajuns la o concluzia fără echivoc că, comunicarea pe Internet îi face pe oameni egocentrici.

Comparând toate aspectele pozitive şi negative ale comunicării în reţelele sociale, este important să ajungeți la aceeaşi concluzie înţeleaptă: totul este bun în măsură! Reţelele sociale sunt doar un instrument, care ne poate simplifica viaţa în ritmurile rapide de astăzi, dar nu pentru a ne face oameni care nu sunt adaptați la viaţa în societate. Nu dumneavoastră trebuie să depindeți de reţelele sociale, dar ratingul său de vizita dumneavoastră!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s