Contratimp

glass_whiskey_ice_cigar_ashtray_54757_3840x2400

Timpul? Niciodata nu e suficient. Niciodata suficient sa spui tot ce ai de spus, niciodata suficient sa cunosti o persoana in intregime, niciodata suficient pentru doliu, niciodata suficient pentru regrete, nici macar pentru fericire…

Te trezesti gonind pe o autostrada al carei peisaj nu-l recunosti. Te trezesti deodata singura si ce e cel mai trist e ca ti-e bine si asa. Ti-e bine sa dai afara oameni din viata ta, ti-e bine sa-ti petreci serile singura la lumina unei veioze si cu un pahar langa. Ti-e bine sa privesti in gol si sa-ti rememorezi greselile facute ani la rand. Uneori ti-e dor, alteori simti ca te sufoci, dar de cele mai multe ori singuratatea iti aduce fericire.

Fumul se imprastie fugar prin aer. Pana si el e ingrozit de ceea ce ai devenit. Stingi o tigara si aprinzi o alta. Paharul trebuie terminat, sufletul reintregit si lacrimile sterse. Nu e timp sa suferi. Nu ai timp nici macar sa regreti. Ti-asterni greselile intr-o vitrina si constati cu satisfactie ca mereu poti face altele sau le poti perfectiona pe cele deja facute.

Iti plimbi degetele lent pe marginea unui pahar ce-a auzit atatea promisiuni. Un pahar care-ti cunoaste gandurile mai bine decat o poate face oricine altceva. Aproape ca ai varsa o lacrima, dar iti amintesti ca ceva ani in urma un el acum poveste ti-a spus ca zambesti frumos. Ce rost are sa plangi cand esecul merita si el sarbatorit?

Ai cedat scena pentru culise. Nu mai vrei aplauze pentru monolog ci pentru spectacol. Cine avea sa stie ca rolul de regizor ti s-ar putea potrivi ca o manusa. Cine avea sa stie ca sufletul tau era doar o urma de ceva vreme incoace? Actorii se schimba; doar spectacolul ramane mereu acelasi. Un ropot de aplauze, o cortina trasa si un final grandios. Vise prabusite, ruine ascunse in cenusa si oameni deveniti amintiri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s