Echipamente it

Cand ai o afacere, aceasta poate sa mearga bine sau nu, uneori pur si simplu nu ai clienti, alta data, angajatii nu isi faca treaba cum trebuie, dar ce te faci cand ai clienti chiar foarte multi, ai un volum mare de lucru, oamenii isi fac treaba extraordinar de bine, dar se plang ca echipamentele nu ii ajuta deloc, si pica pe capete. Mai exact ce faci cand dintr-o firma cu 100 de calculatoare, abia daca 30 merg cum trebuie? De asta se plangea si un prieten, care nu stie ce sa mai faca si la cine sa apeleze, si s-a gandit ca poate cea mai buan solutie ar fi o externalizare it ieftina.

Avand totusi un numar mare de calculatoare e greu sa gasesti un pret bun, pentru externalizare it. Avand incredere in mine, m-a rugat daca nu cumva il pot ajuta, sa caut in paralel cu el, externalizare servicii it preturi, si sa gasim o solutie optima. I-am spus ca il ajut cu mare placere, dar mai intai vreau sa inteleg ce este aceea externalizare it, n-am auzit, si nici nu m-a interesat, pana acum. Cristi mi-a spus ca notiunea de externalizare IT a devenit din ce in ce mai folosita in marile companii, si nu doar acolo. Dar ce inseamna mai exact? Pe scurt, aceasta se refera la procesul prin care toate functiile si partile departamentului IT sunt directionate catre o alta companie sau catre departamentul extern al altei firme. Serviciul mai este denumit si mentenanta servicii IT preluand intreaga responsabilitate a functionarii optime a echipamentelor tehnologice informationale. Ei, asa da, acum te pot ajuta i-am spus. Eu nu pot sa promit cuiva ca il ajut, daca nu stiu exact ceea ce trebuie sa fac, si unde sa caut.

O saptamana intreaga am incercat sa aflu cat mai multe informatii despre externalizare servicii it preturi accesibile, si cred ca in sfarsit am gasit ceva la un pret bun. Am gasit o companie care ofera externalizare IT atat pentru firmele mici, dar mai ales pentru companiile cu un numar mare de angajati, cum este si in cazul lui Cristi. Serviciile acestora sunt personalizate in functie de nevoile si caracteristicile fiecarui client in parte si inainte de a stabili un plan de actiune, acestia fac un audit IT al situatiei aparaturii si, pe baza rapoartelor generate si a cerintelor clientului, recomanda un anumit contrac tde mentenanta IT.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s