Zbori!

Vrei un avion fara pilot (UAV) ? Teamnet Romania este prima companie privata care a semnat protocolul de operare a avioanelor fara pilot (UAV) in spaţiul aerian al Romaniei. Aparatul de zbor UAV Hirrus, staţia de control de la sol, mecanismul de orientare a antenelor şi rampa de lansare au fost proiectate şi construite în întregime de echipa de specialişti romani,teamnet engineering, angajat ai Teamnet  Romania. 13Hirrus este un proiect la care se lucreaza de doi ani. Costurile unui exemplar sunt confidentiale si nu comunica decat in privat.

Trebuie precizat ca avionul a fost pus la dispozitia studentilor, masteranzilor si doctoranzilor, in cadrul unui concurs de proiecte de cercetare, demarat la finalul anului trecut. Avioanele fara pilot, Teamnet, produse de Teamnet Romania si proiectate de teamnet engineering, au o autonomie de aproximativ trei ore, pot atinge viteze de peste 110 km/h si pot fi utilizate in activitati agricole, dar si pentru cautarea persoanelor izolate la inundatii. Aeronava are o anvergura a aripilor de 2,3 metri, iar masa la decolare este de 7 kg. Vorbind despre un produs Teamnet, de foarte buna calitate, si singurul de altfel, care poate zbura in Romania.

In ceea ce priveste industria aerospatiala, istoria TeamNet Internationale nu este una foarte lunga. Actionarii TeamNet International, au hotarat doar de cativa extinderea obiectului de activitate al societatii, abia in 2013, cu urmatoarea activitate secundara: fabricarea de aeronave si nave spatiale, De altfel, compania a anuntat in vara aceluiasi an ca a proiectat, construit si testat cateva avioane fara pilot in scopul colectarii de date pentru un proiect academic.

Astazi sistemul UAV comercializat de TeamNet include trei avione fara pilot Hirrus, o statie de control-comanda si antene de emisie receptie, iar în costul de achizitie este inclus training-ul de utilizare. Sistemul poate fi de asemenea închiriat sau utilizat pe baza de abonament. Aparatul are o autonomie de aproximativ trei ore, in funcţie de incarcatura, poate atinge viteze de peste 110 km/h la altitudini de peste 2.500 metri.

TeamNet furnizeaza servicii de implementare de solutii informatice (software, hardware, comunicatii), consultanta IT, dezvoltare si implementare de solutii software, mentenanta si suport post-implementare. Printre clienti se numara companii private, ministere, agentii de stat si alte autoritati publice. In trecut  TeamNet International, a facut parte din grupul Asesoft fondat de Sebastian Ghita.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s