Oameni…

Eu cred ca in general oamenii nu se intalnesc intamplator. Fiecare persoana care iti paseste-n suflet o face cu un scop. Trebuie sa fii pregatit pentru orice, sa speri la ce e mai bine si sa te astepti la ce e mai rau. Pentru ca astia sunt oamenii. Unii iti vor provoca durere, altii iti vor aduce zambete pe chip, unii iti vor indulci cafeaua, iar cu altii vei putea sa privesti linistita apusul ala de soare la care tot visezi de jumate’ de an.

Toti te vad o persoana puternica, toti iti spun ca tu n-ai suflet. Ei nu stiu cate lupte se dau zilnic in sufletul tau. Ei nu stiu ce-nseamna un razboi continuu cu tine insati. Ti s-a repetat de-atatea ori ca esti rea atunci cand nu ai fost, incat ai imbratisat aceasta idee si-ai fost mai rea decat putea sa fie cel de jos. Te certai cu el si-l mai scoteai si dator.

Ai taiat scarile spre rai pentru unii, ti-ai lasat sufletul in urma si-ai sapat gropi pentru toti cei care au pretins ca-ti vor binele. Mereu ai fost asa. Buna pana la capat sau atat de rea incat cei din jurul tau au regretat ca te-au cunoscut. Acum ceva timp iti pasa ce credeau ei, acum insa iti mai pasa doar ce crezi tu.

Indiferent c-ai iubit sau c-ai urat nu ai stiut sa o faci cu jumatati de masura. Indiferent cum ai calcat un om in picioare la un moment dat s-a intors. S-a intors pentru tine, pentru felul tau de-a fi si pentru ca mereu ai reusit sa-I faci sa simta. Tu insa n-ai m-ai fost niciodata acolo. Tu stii ce inseamna un sms de la miezul noptii cu “mi-e dor de tine” si stii la fel de bine cum sa-l ignori. Aia sunt oamenii care merita sa te caute oriunde mai putin la usa sufletului tau. Mereu le e dor de cea care-ai fost, dar atunci cand se-ntorc nu isi dau seama ca tu nu mai esti demult la fel.

Si tie iti e dor. Niciodata nu se vede, niciodata nu se simte. Ti-e dor si refuzi sa te mai intorci. Tu stii foarte bine ca viitorul n-are timp de regrete. Tu stii ca timpul trece prea repede, amintirile se sterg si sufletul se schimba. Tu stii sa lupti asa cum nimeni n-ar sti vreodata sa o faca. Pana cand nu mai exista motive sa ramai. Apoi pleci. De tot. Fara sa privesti ce lasi in urma, fara sa-ti pese de ceilalti, fara sa-ti pese de viitor, planuri, sentimente.

Tu stii ca a fi puternic nu e usor. Tot ce primesti de la viata vine cu un cost. Din acest motiv in spatele unei femei care e puternica sta tot ceea ce e mai rau. Greseli ce nu au fost iertate vreodata, iubiri care s-au stins inainte de apus, cuvinte ce nu mai pot fi uitate, lacrimi mai mult amare decat sarate, dureri care te-au lasat fara suflu, victorii si esecuri…

Advertisements

3 thoughts on “Oameni…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s