Terapie

E greu cu stresul in zilele noastre. Suntem prea stresati in legatura cu ce cred ceilalti despre noi, prea inchisi, nelinistiti si la un moment se intampla ceva cu noi. Tot mai multi tineri incep sa sufere de anxietate, printre care si o prietena. Aceasta de curand a aflat ca sufera de anxietate, m-ai precis i-a fost confirmat acest lucru, deoarece singura si-a dat seama, ca ceva nu este in regula cu ea. Tratamentul de anxietate care da rezultate. Dupa mai multe consultari cu doctorul si cu familia, aceasta s-a decis sa incerce si terapia bowen, fiind des folosita ca si tratament anxietate.

1Tehnica Bowen a fost conceputa in anii ’50  de renumitul Thomas Ambrose Bowen  in Geelong, statul Victoria- Australia . Avantajele terapiei bowen.  Terapia Bowen are un efect remarcabil la nivelul sistemului nervos autonom (vegetativ); acesta controleaza marea majoritate a functiilor corpului si este extrem de sensibil la stress. Vindecarea se realizeaza atunci cand sistemul nervos autonom (S.N.A.) trece de la dominanta simpatica (responsabila de reactiile in situatii periculoase, cea care declanseaza raspunsul ,,lupta sau fugi”- cea guvernata de constient ) la dominanta parasimpatica ( activa in situatiile de odihna , cand conservarea energiei si reechilibrarea organismului predomina ; ea e guvernata de subconstient, de “sinele interior”, cel care face ca inima sa bata , stomacul sa digere, plamanii sa functioneze , etc , fara decizia noastra constienta ). In cadrul unei sedinte de terapie Bowen, miscarile executate de terapeut faciliteaza chiar aceasta trecere a corpului in dominanta parasimpatica a S.N.A., astfel incat este reactivata memoria celulara, responsabila de aducerea corpului in parametrii de echilibru fiziologic .

Spre deosebire de alte tehnici fizice, terapia Bowen nu utilizeaza manipulari fortate. Terapia Bowen nu se poate asocia cu masajul, kinetoterapia sau alte tratamente anxietate. In timpul unei sedinte de terapie Bowen terapeutul va executa doar o serie de miscari delicate, cu presiune moderata practicare cu degetele asupra muschilor si a tesuturilor articulare.

Intre diversele serii de miscari ce se executa in cadrul sedintelor, se lasa si cel putin 2 minute pauza.  Dupa prima sedinta, urmatoarea sedinta va fi fixata dupa 7 zile. Terapia bowen este unul dintre cele mai bune tratamente pentru vindecare anxietatii si merita incercata.

Advertisements

One thought on “Terapie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s