Payroll

Nu este tocmai un mister ca leasingul de personal (sau munca temporara) se foloseste tot mai frecvent si in domenii tot mai diverse: de la constructii, la entertainment, de la agricultura, la IT. Firmele cauta in general forta de munca flexibila, pe diferite proiecte, cu obiective distincte. Pe de alta parte, multe persoane se afla in cautarea unui loc de munca, pe o perioada determinata, cu potential de dezvoltare si diversificare al carierei. Munca angajatilor temporari are loc sub stricta coordonare a angajatorului, in conditiile degravarii departamentelor de suport, de toate operatiunile de recrutare, training si payroll.small-business-payroll-service

Angajatorii au de castigat, folosindu-se de outsourcing in privinta unor activitati punctuale.Acest lucru ofera flexibilitate si confort, eliminand anumite riscuri intr-un mediu de afaceri dinamic, chiar imprevizibil. Confortul apare tocmai in urma  controlului total al proceselor si datorita transparentei costurilor.

Exista  furnizori de leasing personal, care se angjeaza sa respecte si sa indeplineasca cerintele necesare (puncte de control, indicatori de livrare, etc) si astfel sa asigure performantele optime dorite, privind calitatea muncii. Locuri de munca Aptjob.ro este doar un exemplu potrivit, pentru o asemenea sarcina.

In ceea ce priveste prestatia unui angajat temporar, exista un cliseu  des intalnit prin care acesta este considerat “zilier” . Ei bine nu este deloc asa. Un astfel de angajat,  acumuleaza noi competente cu fiecare misiune de munca temporara indeplinita cu succes, competente  transferabile de la un job la altul. Acesta se foloseste de experienta acumulata, pentru eficienta maxima. Mai mult este o persoana flexibila si adaptabila, fiind dispusa la schimbare. Cu alte cuvinte, un angajat temporar are fix acele calitati esentiale, cautate de companii si sunt foarte bine valorizate in dinamica businessului actual.

Folosirea pe scara mare, a leasingului, devine treptat un nou standard.  Specialistii considera ca acesta este un semn de revenire si stabilitate economica, datorita cresterii increderii antreprenorilor. Acestia incep sa isi dezvolte afacerile prin forta de munca temporara, avand insa in vedere consolidarea ulterioara a activitatii, prin permanetizarea raporturilor de munca. Astazi in Europa, sansele ca tinerii sa isi gaseasca un loc de munca mai repede decat adultii, au crescut datorita acestui trend de munca temporara, pe locul secund aflandu-se imediat contractele de tip part-time.  Conform unei analize a Comisiei Europene, aceasta arata ca peste 50% dintre contractele incheiate pentru primul job sunt pe perioada  determinata, si peste 60% dintre tineri, intra pe piata muncii printr-un contract temporar. Recrutarea acestora se face in special, prin platformele de recrutare si retelele de socializare.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s