Academia de traduceri

Pana nu demult ma gandeam ca doar oamenii cu adevarat capabili pot primi anumite posturi. Mai ales cand vorbim de traducatori care au niste tarife colosale si care taxeaza caractere mai rau decat avocatii. Bineinteles in momentul in care am avut cateva proiecte de tradus m-am lovit de imbecilitatea lor, asta pana cand am reusit sa-i gasesc pe cei de la traduceri autorizate Academia de traduceri.

Oricum pana sa ajung aici m-am lovit de vreo 3 firme care mi-au tot gresit proiectele pe banii mei. Din lipsa de timp insa nu am stat sa ma cert sau sa cer vreo recompensare in munca ce deja era mediocru facuta.

Pe cei de la academia de traduceri i-am contactat in ultimul moment asa cum sunt eu obisnuita sa fac. Vin azi si-ti cer sa-mi termini treaba ieri. Ei bine, ei probabil ar fi fost capabili sa mi-o termine si alataieri. Am fost incantata de cat de repede s-au miscat pentru ca eu eram in criza de timp si nu mi-as fi dorit sa pierd niste bani doar pentru ca n-aveam o traducere perfecta.

I-am contactat de cateva ori stresata fiind sa vad in ce stadiu se afla proiectele, daca imi vor fi livrate la timp si alte chestii care mi se explicasera de la inceput ca sunt realizabile. Da stiti si voi cum e. Cand te arzi cu ciorba sufli si-n iaurt ca nu ai ce face altceva.

In doar 2 zile mi s-au tradus cateva proiecte destul de stufoase la un pret decent si pentru viitor mi s-a propus si o reducere in cazul in care voi avea materie mai multa de tradus. Asta am apreciat pentru ca lucrand cu client din afara cam mereu am nevoie de traduceri autorizate, astfel incat si eu sa stau fara stres, dar si clientii mei sa fie multumiti. Cred ca asta conteaza cel mai mult.

Romania este din acest an membra a programului European de traduceri Traduki asta in cazul in care nu stiati. Ceea ce inseamna ca vom avea si noi scriitorii tradusi in alte limbi europene precum si colaborari cu edituri importante din spatiile in care functioneaza Traduki. Evident daca vom avea parte de traducatori ca cei peste care am dat eu prima oara nu e mare branza, dar daca profesionalismul lor se va ridica la nivelul celor de la academie suntem pe drumul cel bun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s