Vibratiile unui suflet

hp-307-pe-1-600x750Sufletul stie sa planga si sa rada pe acorduri muzicale. Acordurile unei viori, ale unei harpe, ale unui saxofon, dar cel mai bine stim sa plangem pe acordurile unui pian. Intotdeauna m-a fascinat jocul de culori alb negru al claviaturii, lemnul dur lacuit cu maiestrie, mirosul de vechi si eleganta degajata de un obiect care iti poate face sufletul sa tremure de la primele acorduri.

Povestea unei vieti poate sta in spatele unei sonate, dar la ce bun acele note asezate pe o foaie daca sunetele nu prind viata? La ce bun atatea portative, atatea trairi, fara acordul lin care sa-ti mangaie urechea… La ce bun sa visezi mut, intr-o liniste deplina daca muzica nu canta.

Nu-mi amintesc vreo poveste de dragoste pe care sa mi-o fi imaginat fara o muzica de pian in fundal… Nu-mi amintesc valurile marii si luna in decor fara “Comptine d’une autre ete” in fundal. Mereu am admirat acest instrument. E cel care mai reuseste acum sa starneasca o vibratie in mine, e cel care ma mai face sa plang sau sa cad in visare.

Nu sunt o pianista, din pacate nu voi fi niciodata. Nu am fost incurajata sa pasesc in directia artistica. Atata realism intr-o lume deja innegrita de pacate… Dar am reusit sa-mi iau inima in dinti si sa pasesc intr-o alta lume… Nu am pornit pe-un drum, dar l-am simtit… I-am simtit clapele cum vibrau sub degete, sunetul cum imi mangaia sufletul, lemnul cum imi imbiba narile, prestanta mea in spatele unor clape…

Pentru o zi m-am simtit ca o pianista. Si totul s-a intamplat in momentul in care am pasit la “Magazin instrumente muzicale Bucuresti”. Intalnire mea cu un Pian digital Roland a fost una dintre cele mai intense… Astepta timid si elegant sa-l admir, sa-i mangai clapele, sa vorbeasca in acelasi ton cu mine. Un pian elegant, ce mi-a facut sufletul sa vibreze desi l-am atins intr-un mod stangaci. Un pian care m-a facut sa ma simt acasa desi eram departe de camera mea.

Va invit si pe voi sa traiti o astfel de experienta. Toti avem nevoie din cand in cand sa fim eliberati de stres, avem nevoie sa invatam sa traim si sa facem si ceea ce ne place… “Music & More” e doar inceputul unei noi pasiuni…

Sursa foto: “Music and more

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s