Recomandare film

Anna Karenina (2012)

anna-karenina-258946l

Regia: Joe Wright

Distributie: Keira Knightley, Aaron Taylor – Johnson, Jude Law

Gen: Drama

Durata: 138 minute

Premiera in Romania: 14.12.2012

Nota imdb: 7.1/10

Saptamana trecuta am fost pe la cinema pentru a vedea intr-un final Anna Karenina. L-am asteptat ceva timp si sincera sa fiu nu mi-a parut rau, acesta chiar e un film de asteptat.

In primul rand vreau sa punctez faptul ca regizorul a facut o treaba al naibii de buna, iar cadrele sunt filmate cu totul diferit decat stiti voi. Fata de alte filme aici secventele curg una dupa alta, iar trecerea de la un cadru la altul nu se face printr-un flash. Coloana sonora de asemenea este aleasa foarte bine ceea ce face unele scene sa fie cu adevarat dramatice.

Filmul reprezinta o ecranizare a romanului lui Tolstoi dupa cum bine stiti, iar acum voi incerca sa va schitez cat de cat actiunea. Povestea Annei este o poveste ce i se poate intampla oricui: maritata de tanara, cu o casnicie solida, cu principia bine puse la punct pana in momentul in care apare un barbat mai tanar ce face inima eroinei noastre sa bata nebuneste, o inima ce nu mai tine cont de ratiune, un suflet ce se lasa purtat de val.

Anna maritata cu Karenin face un drum la Moscova pentru a-l ajuta pe fratele ei sa se impace cu sotia lui. In drum o cunoaste pe mama lui Vronski si proaspat ajunsa in capitala Imperiului rus si pe fiul acesteia. Ulterior afla ca sora mai mica a cumnatei ei e indragostita de aceasta, dar cu toate astea Anna flirteaza la bal si danseaza intr-una cu el. Daca ceilalti isi mai schimba partenerii de dans cei doi fac un adevarat spectacol pe ring. Kitty, tanara aspiranta la inima lui Vronski e pur si simplu invidioasa pe Anna si desi Oblonski e un aspirant la mana ei aceasta il refuza politicos. Surprinzator cei doi insa vor reusi sa intemeieze o casnicie ceva timp mai tarziu cand inima fetei va fi vindecata de Vronski.

Deoarece simte ca-si pierde cumpatul Anna fuge de la Moscova intorcandu-se la St. Petersburg la sotul ei Karenin. Din pacate insa nu reuseste sa scape de tanar, Vronski urmand-o credincios in speranta ca ii va cuceri inima. Cei doi incep sa se intalneasca mai des in diferite conjuncturi, lumea incepe sa vorbeasca, sotul Annei ii da un ultimatul acesteia, dar povestea nu se incheie aici. Pana la urma idila celor doi se consuma, Anna ii recunoaste lui Karenin ca este pur si simplu indragostita de Vronski si pe deasupra se si considera sotia acestuia din moment ce ii poarta copilul. Karenin renunta la sentimente, renunta la casnicie, dar pastreaza copilul Annei pentru a-l proteja prin numele sau.

Toata idila superba la inceput incepe sa capete proportii dezastruoase. Lumea incepe sa barfeasca, psihicul Annei e la pamant asta producand probleme si in relatia ei, iar pana la urma sfarseste a fi parasite si de Vronski, ce ii acorda tot mai putina atentie si incepe sa flirteze cu alte femei. Tot ceea ce fusese frumos e distrus de cei din jur, tot ceea ce traia Anna e intunecat de o constiinta ce ii chinuie mintea. Nu v-as dezvalui sfarsitul dar presupun ca toti cunoasteti deja povestea Annei. Intr-un moment de disperare, vazandu-se respinsa de o societate ce tine tot mai mult de propria eticheta, Anna decide sa se arunce in fata trenului. Un sfarsit tragic pentru o femeie pasionala ce avea o viata aproape perfecta.

Un film ce m-a impresionat in anumite momente pana la lacrimi, un film cu o actiune halucinanta ce o sa va tina lipiti de scaun cele 2 ore, un film ce probabil va face istorie.

Vizionare placuta!

p.s. Pentru cei care l-ati vizionat mi-ar placea sa aud ce parere ati avut despre ecranizare si despre povestea in sine.

Advertisements

4 thoughts on “Recomandare film

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s