Recomandare carte

Seria “Cele noua vieti ale lui Chloe King”

Cartea 1 – Caderea

Cartea a 2-a – Rapirea

Autoare: Liz Braswell

Chloe King e o adolescenta ca oricare alta. Cu un tata plecat de ani de zile incearca sa aiba o relatie cat mai buna cu mama ei adoptiva. Asta nu inseamna insa ca nu chiuleste de la scoala si nu face si cateva nazbatii pe ici pe colo.

Astfel de ziua ei de nastere Chloe se intalneste cu Amy si Paul cei mai buni prieteni ai ei si urca in turnul Coit. Cel mai frumos e ca intr-un moment de neatentie cade de la 60 de metri in gol si culmea supravietuieste.
Cand se simte neglijata de prieteni Chloe incepe sa traiasca viata de una singura. Munca, servici si intr-o seara plictisita chiar si un tip nou. Il saruta cu foc intr-o parcare pentru ca mai apoi cand merge la el sa-l viziteze, respectivul sa fie pe jos in baie cu niste rani adanci pe spate. Incet, incet Chloe incepe sa-si descopere abilitatile supranaturale.

La Pateena unde lucreaza, Chloe il intalneste pe Brian. Un tip brunet, simpatic, ce o invita intr-o plimbare la Zoo. Desi se vede clar ca o place baiatul nici macar nu incearca sa o sarute, lucru care devine frustrant pentru eroina noastra.

Ajunsa la puberate, cu puteri supranaturale si cu hormonii zbuciumati Chloe il abordeaza pe Alek, un fel de mister popularity al liceului ei. Surpinzator insa acesta nu o refuza si accepta sa mearga cu ea la o intalnire. Intre cei doi se stabileste o prietenie oarecum distanta, dar nu lipsita de scantei.

Intre un sarut in debaraua de service a liceului si munca ei de vanzatoare la Pateena, Chloe reuseste sa afle ca apartine specie Mai. E o felina, cu gheare, cu puterea de a se misca atat de repede pe cat isi doreste si culmea mai e si vanata de o organizatie secreta: Ordinul a zecea lama.

Problema lui Chloe este insa ca nu le poate povesti aceste lucruri prietenilor ei cei mai buni deoarece acestia au decis sa se cupleze. Evident un cuplu functioneaza in doi in nici un caz in trei asa ca felina noastra se simte exclusa din vietile lui Amy si ale lui Paul.

Povestea primei carti e plina de suspans si la final te face sa citesti si cel de-al doilea volum.

Chloe incepe sa-si dezvolte abilitatile tot mai bine, devine mai apropiata si de Alek si de Brian si incearca sa se hotarasca la unul din cei doi. Insa nu e asa usor. Incepe sa fie vanata de membrii Ordinului a Zecea Lama si intr-o lupta corp la corp cu Cotcariul fata il zareste pe Brian. Simte cum toate lucrurile capata un sens, dar nu are prea mult timp de meditat. Alek e alaturi de ea si o apara si asfel ea afla ca el e din aceeasi specie: Mai.

Astfel Chloe isi gaseste Semetia. Casa unde locuitorii sunt toti Mai e camuflata sub denumirea de asociatie ce se preocupa de imobiliare. Pe parcurs ce se integreaza in grup, Chloe se ataseaza de Serghei, conducatorul Semetiei. Insa nu toate lucrurile merg bine. Eroina noastra afla de rapirea mamei ei si cand ii propune noului ei tata adoptive sa formeze un grup sa o salveze acesta se impotriveste vehement. O casa ciudata, o “familie” si mai ciudata si multe informatii noi. Chloe afla cine ar putea fi posibila ei mama si sora si de asemenea constientizeaza ca mama ei adoptiva a fost rapita de membri ai ordinului pentru a fi folosita pe post de momeala.

Brian se dovedeste a fi indragostit de ea si se mai intalnesc pe ascuns cand acest lucru e posibil. El incearca sa faca tot posibilul pentru a-i salva mama, lucru oarecum imposibil, dar pana la urma domnisoara King il suna pe tatal lui Brian propunandu-i un schimb: ea pentru libertatea mamei ei.

Ceea ce trebuia a fi un schimb amiabil se transforma intr-o lupta sangeroasa intre membri ai Ordinului a Zecea Lama si membri ai Semetiei Mai. De pe urma luptei Chloe se alege cu inca o viata pierduta si cu dezvaluirea adevaratei ei identitati: este Aleasa, conducatoarea de drept a Semetiei, insa tot ce isi doreste acum e o viata normala si siguranta pentru mama ei.

Lucrurile insa nu sunt foarte simple, pozitia ei e una noua, sufletul ei e impartit intre Brian si Alek, iar viata ei intre Semetie si Ordin. 9 vieti acum 8 si tot mai multi dusmani camuflati intre prieteni. Ce se va alege de eroina noastra? Speram ca vom afla in viitorul volum.

O carte buna, ce va reusi sa va starneasca interesul, perfecta pentru amatorii de fantasy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s