Recomandare film

The raven

Regia:James McTeigue

Distributie:John Cusack, Luke Evans

Gen film:Thriller

Durata: 111 minute

Premiera in Romania: 27.04.2012

Nota imdb: 6.4/10

Ei bine aseara ma plictiseam din plin si am decis sa vizionez un film. De aceasta data aduc in atentia voastra „The Raven”. Mie una mi-a placut desi nu sunt amatoare a filmelor cu tenta horror. Tin sa mentionez ca filmul nu este un must see, dar nici nu e de neglijat. Daca vreodata dispuneti de 2 ore in plus ca timp liber pentru a viziona un film e totusi o alternativa.

Actiunea filmului porneste de la povestirea scrisa de Edgar Allan Poe intr-un ziar regional. Cand un nebun incepe sa omoare in stanga si in dreapta dupa carti Emmett Fields un detectiv din Baltimore se asociaza cu Edgar pentru a prinde criminalul.

Pentru a simboliza crimele, autorul acestora se foloseste doar de scrierile lui Poe si deoarece scriitorul trebuia sa fie implicat in tot acest teatru, criminalul ii rapeste iubita. In momentul in care inevitabilul se produce se declanseaza o cursa contra cronometru pentru prinderea monstrului.

E interesant de observat cum decurge rezolvarea cazului. Cu fiecare crima in plus Poe publica raspunsurile in ziarul orasului. Descrie totul cu lux de amanunte si de asemenea trebuie sa-si imagineze deznodamantul. Aceasta comunicare tacuta intre autorul povestilor si criminal este analizata atent de catre Fields.

Va intrebati probabil care este finalul. Va garantez ca veti fi uimiti. Desi nu mi-am dat seama de la inceput cand detaliile erau mai mult decat evidente la final mi-am dat seama ca era usor totusi de intuit cine avea sa comita toate acele crime monstruoase.

In acest film putem observa stilul inconfundabil al regizorului James McTeigue. Ca si in „V for Vendetta” in „The Raven”veti avea parte de multe momente care va vor taia respiratia. Finalul filmului nu este unul previzibil si ingeniozitatea cu care a fost construit criminalul este uimitoare. Nu ma asteptam sincer la un asemenea decor pentru a localiza ascunzatoarea iubitei lui Edgar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s