Recomandare carte

“Balanta puterii” – Monica Ramirez

“Balanta puterii” face parte din volumele seriei “Alina Marinescu”. Dupa o perioada de libertate Elite revine pentru a-si primi tributul inzecit. Alina este din nou cooptata in organizatie si incepe sa lucreze alaturi de Kosmas. Totusi cate misiuni poti desfasura cu aceeasi persoana radianta fara ca celelalte organizatii sa observe anumite erori?

CIA se pune pe investigatii pentru a afla cine este femeia misterioasa prezenta in toate momentele cheie ale diverselor misiuni. Astfel Marius este trimis pentru a seduce o femeie incantatoare in beneficiul organizatiei. Asta nu ar fi nici o problema, dar dragostea niciodata nu joaca dupa reguli asa ca cei doi ajung sa se simta atrasi unul de celalalt.

“Nu-i e frica de mine, realiza Marius. Ii e frica de cat de mult ma doreste.”

Identitatea lui Marius nu-i ramane necunoscuta Alinei la nesfarsit si intr-un final ea afla ca acesta lucreaza impreuna cu CIA. Se simte tradata inca o data. Alex Therein o cooptase in SSO in acelasi mod.

Intre cei doi se leaga o frumoasa poveste, o poveste care o ajuta pe Alina sa-l mai uite pe Alex, o poveste care ii ofera ei un termen de comparatie.

“Nimic nu mai arata la fel la lumina, ii veni neinvitat gandul in minte.”

Pentru o misiune importanta cei doi incep sa lucreze impreuna, doar ca neprevazutul apare la orice pas. In Elite apare o cartita ceea ce aduce multe neajunsuri si pentru CIA. Ambii parteneri pierd agenti valorosi in misiuni si se confrunta cu situatii critice.

“-Sloganul nostru pe aici e: Intra, dar lasa-ti toate sperantele la intrare.”

Nici acest volun nu e lipsit de dramatism. Marius este capturat intr-o misiune, Alina il salveaza si cu toate acestea cosmarurile ei persista nopti la rand.

“Auzi un zgomot si se intoarse in directia din care venea. Nimic… doar mai multe umbre.  Intunericul apropiindu-se tot mai mult. Cauta ceva cu care sa se apere, dar orice atingea se transforma in cenusa in mainile ei. Intunericul o inghiti.”

Marius reprezinta un personaj cheie in acest volum. Indirect el o ajuta pe Alina sa afle ca Alex inca nu e mort si ca va lucra cat de curand alaturi de el intr-o noua misiune. Cum o fi sa afli ca persoana pe care ai iubit-o, persoana pe care ani de zile o credeai moarta inca traieste? Cum te simti stiind ca cei din jurul tau te-au mintit si totul e pur si simplu o alta misiune?

Ca sa-mi exprim o parere proprie si personala mie imi placea mult mai mult Alex decat Marius.  Totusi punctual forte al acestuia il reprezinta o anumita sensibilitate ce ajunge la sufletul fiecarei femei.

“-La ce te gandesti? Ii sopti.

Cum putea oare sa-I raspunda la intrebare? La faptul ca-mi esti cea mai buna prietena, iubita si sotia mea, mama copiilor mei nenascuti, sufletul meu, bataia inimii, orice gura de aer pe care-o trag in piept.”

Declaratiile celor doi sunt pline de pasiune si ambii constientizeaza ca ceea ce simt nu e doar pasiune ci dragoste in toata regula.

“Nu era vorba doar de dorinta si pasiune, ci despre iubire pura, o emotie cruda si fierbinte care-l facea sa se simta mai vulnerabil ca niciodata.”

Pentru moment finalul acestui volum este unul fericit, dar vom afla pe parcurs cat poate dura fericirea. Se stie foarte bine ca orice minune dureaza 3 zile.

“De ce sa cerem luna de pe cer, cand ne putem multumi doar cu stelele?”

Poate ca povestea in sine a acestui roman nu e extraordinar de complicata, dar felul in care este scrisa te face sa pierzi ore in sir in fata unui volum. Acest mod de scriere e cel care iti face inima sa bata mai repede in punctele culminante ale actiunii. Astfel de carti te fac sa mai visezi in povesti cu happy end intr-o realitate in care fericirea are un deadline.

Volume anterioare:

Asasin la feminin

Identitati secrete I

Identitati secrete II

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s