Recomandare carte

“Seductia apei” – Monica Ramirez

“-Nu-ti plac zmeele senorita?

-Imi place sa le inalt, dar nu vreau sa ma ridic in aer. Imi place sa raman cu picioarele pe pamant.”

Romanul ce-l aduc spre recomandare de aceasta data este nou aparut si se intituleaza “Seductia apei”. De ce l-ati citi? Actiunea are loc intr-o alta epoca si cred ca sunt multi dintre noi care uneori si-ar dori puterea sa dea timpul inapoi. Lecturandu-l veti avea ocazia de a va intoarce intr-o alta epoca pe parcursul celor 270 de pagini.

Intr-o lume dominata de barbati, intr-o lume in care pudoarea tine doar de apareta, Nathalie termina scoala de medicina la Paris si se intoarce acasa la San Francisco. Intr-o calatorie lunga pe vapor trece prin diverse situatii pe care e nevoita sa le depaseasca cum stie ea mai bine. Momentul culminant al intrigii il reprezinta aparitia capitanului. Un om care prin cateva cuvinte si un cadou elegant isi pune amprenta asupra lui Nathalie.

Desi cand ajunge in port Nathalie isi asteapta fratele se pare ca acesta intarzie sa apara. Ceva mai tarziu vom asista la o rapire scurta ce o va pune pe tanara noastra eroina fata in fata cu un dusman mai vechi Moore. Acesta ii propune sa-l spioneze pe Don in schimbul libertatii fratelui ei. Cred ca de raspuns va dati si voi seama.

Nu mica ii fu insa mirarea cand aflandu-se fata in fata cu acest Don il recunoscu pe capitan in persoana. Aceasta practic pleaca la el pe pozitia de medic, dar in urma unui aranjament convenabil se da drept iubita lui in societate. La baluri si evenimente cei doi stralucesc unul in compania celuilalt, iar comunicarea dintre ei este la un nivel mai mult decat verbal.

Boala care totusi pare sa nu existe o loveste din plin pe Nathalie intr-o noapte. Miguel agoniza si isi traia visele veridic. Delirul lui trecea de inchipuirea ei.

“Pleaca. Nu supravietuieste nimic aici. Nu are cum. Barbatul pe care-l iubesti nu exista. E doar o epava.”

Actiunea ar fi inutil sa o desfasor pe toata in acest post deoarece atunci nu ar mai avea sens sa cititi cartea, dar tin sa mentionez ca pe parcursul lecturii o sa aveti parte de crime, situatii incalcite, fericire si suspans.

“-Suntem noaptea si ziua, imi sopti Miguel tremurand. Vantul si apa. Priveste in jurul tau, mi amor. Apa, cerul, pamantul, intreg universul se afla la picioarele tale. Esti in varful lumii. Impreuna cu mine. Mereu, pentru totdeauna.”

Povestea e plina de suspans si chiar daca nu e genul de roman ce l-ati citi merita sa-l incercati totusi cand aveti ceva timp liber.

Crime, pasiune, seductie, santaj, dragoste… Toate acestea le veti regasi in “Seductia apei”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s