Recomandare carte

Identitati secrete – Inceputul sfarsitului (II) – Monica Ramirez

“Treci peste sau esueaza, supravietuieste sau nu.”

Asa cum am zis iata si continuare la “Identitati secrete”. Va intrebati probabil cum continua povestea Alinei si a lui Alex. Cel din urma se transfera la filiala agentiei Elite din Franta pentru a fi alaturi de Alina. Aceasta e surprinsa in totalitate si bineinteles lumea ei este din nou zdruncinata din temelii. Cum poti sta zi si noapte langa un om pe care nu-l simti in totalitate al tau?

“-Asta nu e suficient. Nu mai pot trai bazandu-ma numai pe amintiri care nici nu mai stiu daca sunt reale sau nu, cand ma confrunt cu cate o tradare din partea ta in fiecare zi. N-ar fi trebuit sa vii aici, ne-am facut destul de mult rau unul altuia.”

Cu toate acestea in momentele de respiro Alina se gandeste la sfaturile lui Alex si isi aminteste doar momentele frumoase ce acestia le-au trait impreuna.

“-Arati prea multe celor din jurul tau, obisnuia sa-I spuna. E ca si cum ar privi printr-o fereastra si ar vedea toate secretele casei.

-Mai bine o fereastra, decat un afurisit de perete de piatra! ii striga ea bosumflata.”

Pe parcursul povestii Alex incearca sa se schimbe si sa-I demonstreze si Alinei acest lucru. Un om foarte introvertit, in momentul in care e vorba sa-si imparta biroul cu femeia ce o iubeste si-l decoreaza pe gustul tau si are grija sa aduca ce e nevoie pentru doi intr-un birou.

Alina se inscribe la un curs de filosofie unde incearca sa-si formeze o viata personala. Astfel in viata ei apare Robert. Un barbat ce o accepta asa cum e, un barbat care nu o intreaba dupa misiuni de ce pielea ei arata ca dupa razboi, un barbat care ii accepta tacerea si secretele. Face toate astea fara motiv? Evident ca nu… si el are un secret dureros ce Alina nu-l afla decat in ultimul moment: barbatul sufera de cancer.

In momentul final Alex interactioneaza cu Robert in spital si ambii vorbesc despre ce au pe suflet pana la venirea Alinei.

“Alina tot nu sosise. Insa Alex era acolo. Preotul lui. Nu mesagerul mortii cum crezuse initial, decise in gand. Mai degraba un barbat in carne si oase, care statea de straja pentru a alunga moartea suficient de mult timp cat sa-I ofere femeii pe care in mod evident o iubea, sansa de a-si lua la revedere de la celalalt barbat din viata ei.”

O moarte ce avea s-o marcheze… o moarte care nu iarta si care nu tine cont pe cine ia de langa noi. Astfel Alina pierde o persoana importanta pentru ea.

“isi dorea sa se impartaseasca din lumina ta, Alina, nu sa te tarasca in umbrele lui.”

Partea trista a acestui volum vine abia la final. Recunosc sus si tare ca am plans cateva pagini bune, rand cu rand in momentul in care eroul principal moare rapus de gloante. Autenticitatea scenei iti impune imagini asupra retinei la care nu ai cum sa ramai de piatra.

Chiar si dupa moarte insa Alex tine cont de existenta Alinei. Ii lasa documente, scrisori, acte de identitate false si o sfatuieste cum sa aiba grija de-a lungul timpului de viata ei.

O pierdere ca cea suferita de Alina e normal sa suporte anumite consecinte. Astfel ca femeia incepe o viata noua, o viata fara Alex ce pare mai pustie pe zi ce trece.

Acest volum m-a intristat enorm prin finalul sau neprevazut. Daca ma asteptam macar tura acesta la un happy-end iata ca nu a venit, dar sa speram ca autoarea va tine cont in urmatoarele volume de acest aspect.

Volume anterioare:

Asasin la feminin

Identitati secrete – Dincolo de invizibil

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s