Recomandare carte

Identitati secrete – Dincolo de invizibil (I) – Monica Ramirez

Povestea din “Asasin la feminin” continua in “Identitati secrete”. Alina revine langa Alex si ambii continua sa formeze o echipa indestructibila. Mereu acolo unul pentru celalalt, mereu aproape in misiuni imposibile si in nopti golite de intuneric.

O poveste de dragoste fara un happy-end, o poveste de dragoste ce se desfasoara printre gloante, sefi si cateva atacuri teroriste.

O iubire ce goleste sufletul unei femei si ce ingreuneaza sufletul unui barbat.

“-Ramasera unul langa celalalt, fara sa vorbeasca, fara sa se atinga. Ii desparteau numai cativa centimetri dar care pareau un abis intunecat de nepatruns. Prea multe bariere se ridicasera intre ei: intrebari nerostite, raspunsuri imposibile, neincredere in tradari. Demonii lor de demult. Alina si-ar fi dorit sa I se poata darui complet in seara aceea, dar stia ca el avea dreptate. Misiunile si iubirea erau incompatibile; motivele se confundau mult prea usor si nu-si puteau permite sa faca acea greseala.”

Prima misiune aproape esuata demonstreaza ca iubirea nu tine cont de limite si de restul zilelor traite. Alex sfideaza moartea doar din dragoste pentru Alina si o protejeaza cat poate de mult. Regretele insa se citesc in ochii lor pe patul unul spital:

“Nu avea nevoie de mai mult intuneric in viata ei; il durea ca se fortase sa-I urmareasca coborarea in iadul lui personal.”

Intre o cina fugara si sentimente imprastiate in paturi prea reci, conversatiile sunt de prisos atunci cand nu ai parte de fericire deplina.

“-Pentru ce bem, Alex?

-Pentru conversatia ca intre noi nu pot exista jumatati de masura. Si din moment ce deocamdata avem parte numai de jumatati, bem pentru nimic. Pentru singuratate.”

Nu mereu dragostea invinge tot, iar romanul “Identitati secrete” al Monicai Ramirez o demonstreaza din plin in primul volum. Uneori nu e suficienta o noapte in doi pe langa alte 10 nopti petrecute intr-un pat gol. Uneori profesia nu iti lasa sufletul sa-si evadeze din lanturi.

Misiunile celor doi, cuvintele nespuse, problemele prin care trec impreuna, momentele pline de adrenalina vor avea grija sa va tina in suspans pana la final. Cartea e exceptional prin simplitatea povestii: totul e alb sau negru, nu exista jumatati de masura si nici posibilitatea de a calca gresit pe un teren minat.

Totusi povestea ia o turnura interesanta in momentul in care Alina isi cere transferul pentru a se indeparta de Alex. Oare aceasta decizie ii va face pe amandoi sa renunte la o poveste aproape perfecta? Oare miile de km ii vor face pe amandoi sa-si uite momentele de fericire traite impreuna?

Cum poti supravietui fara sufletul tau pereche? Cum iti poti gasi linistea in alte brate?

-Va urma-

Advertisements

5 thoughts on “Recomandare carte

  1. Pingback: Recomandare carte | Losty88′s Blog

  2. Pingback: Recomandare carte | Losty88′s Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s