Recomandare carte

Asasin la feminin – Monica Ramirez

Acesta este practic primul meu roman lecturat de la Monica Ramirez si am ramas placut impresionata. Am intarziat un pic cu aceasta recomandare deoarece termin cartile pe banda rulanta si nu reusesc sa postez pe blog la fel de repede pe cat citesc.

Personajele principale din acest volum sunt Alex si Alina. Nu va asteptati la o poveste siropoasa pentru ca nu e un roman de dragoste ci unul de genul “crime”.  Alex este recrutat de SSO si antrenat sa devina un asasin profesionist. Desi el inca spera la libertate afla de la inceput ca aceasta nu mai exista de la superiorul lui, Mihai.

“Alex isi ridica incet capul si-l privi drept in ochi.

-Ieri mi-ai spus ca sunt deja mort.

Mihai ii intoarse spatele si se indeparta cu pasi repezi si apasati, lasandu-l singur in mijlocul coridorului.

-Esti.”

Pe parcursul formarii lui ca asasin, Alex trece printr-o multime de antrenamente: psihologice, fizice, de seductie pentru a fi capabil sa se descurce in orice situatie. Irina e psihologul sau si are grija sa-l formeze mental ca barbat in asa fel incat acesta sa poata manipula dupa bunul plac si femei si barbati. Pana la urma Alex reuseste sa aiba asupra mentorului sau o anumita putere de controlare, lucru ce o chinuie psihic pe Irina cand isi da seama de asta.

“Cand deschise ochii si-I zambi, in mintea Irinei rasunara cuvintele lui Mihai: Intr-o zi, o sa dai peste cineva care o sa-ti scape de sub control…”

Probleme apar in momentul in care Alex o intalneste pe Alina. Se pierde in doi ochi verzi si-si lasa sentimentele sa-i sparga zidurile special create pentru a parea inuman. Din pacate insa SSO, agentia pentru care lucreaza, decide ca o doreste pe Alina ca agent operativ, iar misiunea de a o recruta in acest joc murdar ii revine lui Alex. Dupa ce ii vinde fetei iluzii, acesta planifica pas cu pas recrutarea ei si desi sentimentele sunt puternice nu are cum impiedica procesul de distrugere a unei vieti.

“-Nu stii cu cine ai de-a face… nu simt durere, nu simt nimic, adauga aproape in soapta, iar sinceritatea din glasul lui o patrunse pana in adancul sufletului. Eu aduc moartea Alina. Asta e slujba mea, viata mea, si ultimul lucru pe care-l doresc e sa te ranesc mai mult decat am facut-o deja. Patreaza-ti distanta, nu te apropia de mine, o avertiza, apoi se intoarse din nou cu spatele la ea, fixandu-si privirea pe cerul framantat de furtuna.”

Misiunile prin care trec cei doi vor reusi sa va tina cu sufletul la gura deoarece sunt extreme de bine redactate. Veti simti practic cum traiti momentul alaturi de personaje si cum circula sangele mai repede prin vene. De multe ori intre misiuni, dupa ele sau inaintea lor Alex si Alina reusesc sa-si faca timp cateva ore pentru a da frau liber sentimentelor.

“-Uita totul in seara asta, trecutul, viitorul… Uita totul in afara de noi doi.”

E primul meu roman politist citit si recunosc ca nu eram atrasa de acest gen pana la volumul in cauza. Momentan am pe rol continuarea acestuia: “Identitati secrete” si astept cat de curand si “Balanta puterii”. Sper insa ca povestea lui Alex si a Alinei sa nu se termine doar dupa 4 volume. Povestea si felul in care este relatata m-a determinat sa fiu dependenta de povestea personajelor.

Spor la lectura!

Advertisements

6 thoughts on “Recomandare carte

  1. Multumesc mult, ma bucur ca ti-a placut! Si ca sa-ti fac si eu la randul meu o bucurie, o sa-ti spun ca nu se termina cu Balanta Puterii. Mai urmeaza inca 3 volume 🙂

  2. Pingback: Recomandare carte | Losty88′s Blog

  3. Pingback: Recomandare carte | Losty88′s Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s