Recomandare carte

Traficantul de umbre – Monica Ramirez

“Traficantul de umbre” e un volum politist cu o actiune bine pusa la punct. Cu toate astea nu va ganditi ca lipseste nota siropoasa a romanului.

Dupa ce Laurence isi omoara cel mai bun prieten si isi ispaseste pedeapsa se decide sa intre in afaceri. Domeniul? Trafic de armament. Desi printre cei mai buni din bransa, Laurence nu duce lipsa de dusmani. In momentul in care simte ca viata sa isi schimba traiectoria intr-o maniera negativa acesta face o oprire la casa vechii sale prietene Sybille, in Istanbul.

Dupa ultima sa plecare, eroina este convocata de un “prieten” ce o ameninta ca-l va expune pe Laurence. Deznodamantul acestui act? Sybille il omoara cu sange rece si urmeaza sa ispaseasca o pedeapsa pe viata intr-o inchisoare stricta.

Datorita abilitatilor sale de socializare, Sybille este cooptata de SATT pentru a deveni un agent operativ trimis in misiuni special. Rolul tinerei noastre este cel de a seduce diversi indivizi pentru a extrage informatii vitale de care depend siguranta nationala si nu numai.

In prima sa misiune Sybille il reintalneste pe Laurence si pentru prima data cei doi se simt atrasi unul de altul intr-un mod erotic. Desi nu o da in vileag la acea intalnire, Laurence pastreaza in continuare legatura cu Sybille si intra in afaceri cu prietena acesteia Enise. O coopteaza in echipa lui si involuntar creeaza o masina de ucis.

Cand situatia scapa de sub control Laurence prabuseste avionul Enisei si se inroleaza la bordul SATT pentru a fi aproape de Sybille. Cei doi incep sa lucreze impreuna la diverse misiuni si in scurt timp sunt transferati impreuna la o filial din Estonia.

In decurs de 18 luni cei doi locuiesc sub acelasi acoperis si intra intr-o rutina frustranta.

“-Pana la urma s-a ajuns la ce-mi spunea mereu mama: Nu poti sa daruiesti ceea ce nu ai. Ai mai auzit vorba asta?

-Mama n-a prea fost genul care dadea sfaturi, spuse Sybille zambind. Sau cel putin nu dadea sfaturi din astea.

-Inseamna ca trebuie sa te pui pe tine pe primul loc. Abia dup ace faci asta o sa ai suficient incat sa imparti si cu altii. Daca nu te iubesti pe tine, cum ai putea sa iubesti pe altcineva?”

Acest lucru nu avea sa tina mult cand cei doi primesc ordinele de transfer: Laurence in Amsterdam, iar Sybille la Londra.

Revederea ce trebuia sa aiba loc in cateva luni se produce abia dupa 7 ani. 7 ani trecuti, ce-i pun pe ambii fata in fata total schimbati fata de cum se cunosteau. De aceasta data insa revederea avea sa fie permanenta. Laurence se hotaraste ca isi doreste o familie alaturi de Sybille, iar finalul este unul fericit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s