Recomandare carte

Nopti de cerneala – Francoise Rey

O carte despre dorinte si implinirea lor. O carte despre ceea ce alegem sa facem si mai ales ce alegem sa lasam nefacut. Volumul cuprinde diverse povestiri, dar o mare parte ii e dedicata unui cuplu ce isi aniverseaza noaptea nuntii. Discutia acestora e una total iesita din comun pentru un asemenea eveniment.

“-Ti s-ar fi parut linistitor sa-ti declar cu mana pe inima “Dragul meu, te voi iubi mereu! Nu va exista nimeni altcineva in viata mea!”?

-Nu mi-ar fi displacut.

-Dar eu ti-am spus ceva si mai frumos: “Dragul meu, ma voi stradui intotdeauna sa te iubesc si sa te aleg numai pe tine.” E mai cinstit, nu?

-Exact. E felul in care definesti tu o femeie cinstita! E cea care te previne ca n-o sa fie mereu cinstita…

-E cea care promite ca n-o sa i se para o drama, daca sotul nu va fi cinstit.”

Evident discutia ia si alte turnuri ca si activitatile proaspatului cuplu.

“A te iubi in noaptea asta inseamna a-mi spune

Ca amintirile noastre cele mai frumoase

Sunt cele care ne asteapta in viitor:

Amintirile se afla in fata noastra…”

O alta povestire e despre aventura a doi necunoscuti si finalul ei iremediabil. Ce e pentru o noapte, trebuie sa se consume pe moment si sa nu aiba continuitate.

“Prin viata ei a trecut o silueta de urias, dansand pe nori de vise… Isi doreste, dar ii e si teama sa-l revada…”

Ultima parte a volumului e cuprinsa din cateva scrisori, iar citatul de jos mi-a placut cel mai mult din cele cateva ganduri ale personajului.

“Avem in comun o casa cumparata in rate si niste copii care se fac tot mai mari. Avem rani vechi care nu s-au inchis niciodata. Si altele proaspete, care inca sunt larg deschise. Simtim nevoia sa le zdrobim, sa le scoatem in evidenta, sa le cocolosim. Nevoia de a placea si de a avea o putere magica asupra semenilor nostri.”

Un volum ce pur si simplu expune dorintele noastre si oarecum ne ofera un imbold de a ne trai viata pentru ca la final sa nu avem regrete. Pofte carnale, dorinte intelectuale, sete de cunoastere si de experienta sunt toate adunate in 200 de pagini. O lectura usoara, ce o sa va prinda usor si nu o sa va lase sa va ridicati din pat pana ce nu parcurgeti toate filele. Volumul combina frumos tainele erotismului cu tandretea iubirii si ne arata cat de strans legate sunt intre ele aceste concepte.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s