Vorbind cu timpul

Timpul nu asteapta pe nimeni… Surprinzator: timpul meu te-a asteptat zile si luni la rand. S-a oprit in loc si privea spre alte timpuri. Ridica dubios cateva fire de praf si ofta grav. Oarecum stia ca tu n-ai sa mai vii. Uimitor cum imi purta pasii, sa pot merge inainte, dar eu ramaneam tintuita locului. Cu picioarele ingropate in apa marii si cu mainile scrijelind nisipul te asteptam impreuna.

Il vedeam cum mi se scurge printre degete, lasam vantul sa ma mangaie, priveam in zare si asteptam. Tu? Nu mai erai demult acolo pentru mine, dar ochii mei refuzau sa vada asta.

-Ridica-te, el nu va veni…

-E mai usor sa-l astept pe el decat sa-mi gasesc altul!

-Stii bine ca asta nu e o solutie.

-Inca un pic. Mai asteapta-l un pic te rog.

-Acum stau in loc pentru tine, crezi ca asta nu va avea repercursiuni asupra altor timpuri?

-Trebuia sa ne intalnim cu alt timp?

-Asta e ceva ce trebuia sa vedem impreuna, dar tu ma obligi sa stau in loc si sa astept miracole ce nu vor avea loc niciodata.

-Stiu ca va veni ziua cand se va intoarce…

-Pana cand se va intoarce el noi trebuie sa pasim inainte…

-Nu-l pot lasa singur!

-Timpul lui nu te asteapta pe tine… Cu siguranta ei nu isi vorbesc asa cum o facem noi. Noi timpurile suntem foarte alunecoase. Daca nu ne place persoana pe care o contorizam zburam in lume de pe un drum pe celalalt fara o directie. Fii sigura ca nu multi isi vorbesc asa cum o facem noi.

-Crezi ca timpul lui il poarta pe alte drumuri?

-Poate si timpul lui a asteptat cand noi eram pe alte drumuri, dar acum e mult prea tarziu. Nu mai poti face nimic. Cu ce sa-ti sterg nisipul de pe pleoape?

-Cu lacrimi… Nici de alea nu mai am. Mai bine ofera-mi cateva saruturi umede si putem sa ne vedem de drum.

-Esti sigura de aceasta data?

-Da, doar ca nu stiu in care parte sa merg.

-Lasa vantul sa aleaga pentru tine. Uita cum a uitat si el si timpul lui. Ei au uitat promisiunile facute, saruturile fierbinti, planurile alea imposibile si au uitat ca tu nu vei uita niciodata.

“Si totul se termina cand unul dintre ei uita,  uita ca celalalt nu va uita niciodata!”

Jocul nebuniei abia incepe. Imi doresc diagonala mea sa pot cuceri tot ce a mai ramas pe nenorocita asta de tabla! Tu vei fi doar o alta piesa castigate si parasita intr-un colt ascutit de suflet.

7 thoughts on “Vorbind cu timpul

 1. Te joci cu timpul și cu oamenii și apoi constați că îi pierzi sau că ei te-au pierdut pe tine. Nostalgică sau visătoare îți faci iluzii, dar ce-i mai puternic decât speranța? Poate doar frica. Frica de-a rămâne doar cu tine însăți…

 2. Nu neaparat trebuie sa iubesti pe altul ca timpul sa isi reia cursul lui lent. Poate doar sa gasesti o activitate care ti-ar fi putut atrage candva si ai abandonat-o de prea multa durere suferita. Care sunt visele care le-ai lasat in urma si nu tineau de iubire ci sau format din pasiune, dedicatie?

  • O groaza, dar conversatia asta cu timpul avea oarecum rostul ei, iar in opinia mea un cui il scoate pe celalalt. Asta e una din cele mai bune solutii: sa inlocuiesti un barbat cu altul, o pasiune cu alta si tot asa. 🙂

   • Cuiele difera. La fel si sentimentele lor catre tine. Vei fi indragita, adorata, vei avea pasiuni, liniste, dar iubirea e doar una singura e una singura. Asa cred eu. Poate vei fi iubita dar tu nu vei iubi ca ai iubit deja. Mintea iti va fugi mereu la adevarata iubire. Poate te vei indragosti doar asta e posibil. Dar nu ii vei raspunde “cuiului” respectiv cu iubire caci deja a fost oferita si nu e ca si cum ai putea sa ti-o iei inapoi.

    • Din pacate aici ai dreptate la partea cu oferitul. 🙂 Nu stiu daca iubirea e neaparat una singura ci doar prima iubire e cea mai intensa, restul sunt asa doar pentru a fi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s