Recomandare carte

Nedjma – Fructul interzis

Romanul interzis al unei femei din lumea araba

“Sa iubesti, fata mea. Doar sa iubesti. Este unicul pacat care merita drept recompensa paradisul.”

Se stie prea bine ca tarile arabe sunt foarte conservatoare atunci cand vine vorba despre sex si mediatizarea acestui subiect. Probabil ati auzit de zeci de cazuri diverse care s-au soldat cu sfarsituri cutremuratoare pe motive mai mult sau mai putin grave.

Aceasta carte prezinta in detaliu viata si ocupatiile femeilor arabe. Mariaje nereusite, aranjate, impotenta barbatilor, petrecerea timpului liber al femeilor, prostitutia ridicata la un alt nivel, obiceiurile femeilor, noptile fierbinti (care de multe ori sunt reci) si multe altele.  De asemenea din pricina faptului ca femeile nu au voie sa cunoasca sexul inainte de maritis se intretin una cu cealalalta ca intre prietene asa ca putem vedea si latura lesbianismului inocent al acestei lumi.

Badra este o tanara superba care din pacate trece prin prea multe. Cu un mariaj aranjat, un sot impotent, dupa 5 ani de chin decide sa fuga la matusa ei Selma.

“Daca visezi la vulcani si la soare, daca pamantul nu face doi bani pentru tine, daca te simti in stare sa-l strabati dintr-un singur pas, daca stii sa-nghiti jaratic fara vaicareala, sa mergi pe valuri fara sa te-neci, daca-ti doresti mii de vieti si nu doar una, nazuind sa domnesti peste lumi dar nemultumindu-te cu toate atunci e clar ca Sadeq iti sta-n cale!”

Sadeq e o aparitie pasagera in viata Badrei. El ca persoanj doar scoate in evidenta limitarea la care sunt supuse femeile in tarile arabe. Indragostit pana peste cap de ea, dar fara nici un ban acesta o curteaza asiduu pe Badra timp de un an jumatate dupa care se sinucide din cauza refuzurilor ei.

De copila intuise puterea ce o avea asupra barbatilor asa ca femeia se ofera placerilor unui singur barbat: Driss. Alaturi de el trece prin bune, prin rele, experiente socante, dureroase sau pur si simplu momente de fericire. Cand vede ca tineretea trece pe langa ea si anii isi lasa amprenta aceasta rupe legatura cu barbatul visurilor ei si se dedica placerilor trupesti. Isi schimba amantii sezonier, vede intreaga lume pe banii lor si nu uita de fericirea proprie. Dupa 14 ani cei doi se revad si-si traiesc ultimele clipe asa cum trebuiau sa o faca si cu mult timp in urma. Nu mai e vorba de sex cid oar de o comuniune a sufletului.

O carte care venereaza trupul femeii in cel mai frumos mod. Badra scoate la iveala dorintele ascunse ale femeilor carora le e frica sa comunice cu partenerii lor de viata. Alaturi de alte personaje romanul prinde o nota de culoare asezonata cu imagini picante. Limbajul este unul liber. Cartea nu se adreseaza celor care le este frica si-n gand sa rosteasca cuvinte indecente. E o scriere negru pe alb a placerii de a face sex si de a iubi intens pana la ultima suflare.

De-atunci sufletul meu a devenit peronul unei gari unde astept in picioare ca sa-i pot privi pe barbati cum se prabusesc.”

 

Advertisements

4 thoughts on “Recomandare carte

  1. Interesant…cred ca o sa o cumpar.
    Avem doua carti preferate in comun: colectionarul si dama cu camelii.
    Am citit si 11 minute. E faina, dar nu intra in top.

    • Colectionarul si Dama cu camelii la mine sunt ambele first on top 🙂 De asemenea poti incerca si Marc Levy – Hotul de umbre. Am terminat-o acum vreo 4 zile. Foarte inspirat subiectul ales. Am sa-i scriu o recenzie zilele astea sa vad cum imi permite timpul.

    • Nu stiam ca exista o continuare… 🙂 Am sa o caut sa vad ce e de capul ei. Daca e ca si prima e foarte ok. Desi continuarea ce ar trebui sa reprezinte? Ca Driss oricum a murit in prima parte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s