12 fobii sexuale

Multi avem anumite chestii care ne incomodeaza sau de care ne este frica. Si desi este ciudat sunt unii (nu pot sa cred ca exista asa ceva :)) ) carora le este frica de sex sau de anumite gesturi legate de activitatea sexuala.

1. Itifalofobia: este frica de a vedea, a avea sau de a te gândi la o erecţie. Această fobie afectează atât bărbaţii, cât şi femeile.

2. Medomalacufobia: reprezintă, pe de altă parte, frica de a pierde o erecţie. Desigur, mulţi bărbaţii au emoţii cu privire la acest aşa zis eşec. În cazul fobiei, bărbaţii preferă să renunţe cu totul la sex pentru a evita această frică.

3. Gimnofobia:
este frica iraţională de nuditate. Nu o confunda cu complexele legate de aspectul fizic atunci când renunţi la haine în faţa iubitului. Această fobie se manifestă şi când îi vezi pe alţii dezbrăcaţi.

4. Menofobia:
este frica de menstruaţie. Trebuie să recunoaştem că am avut cu toate un „episod” de menofobie la prima întâlnire cu musafirul nepoftit.

5. Anuptafobia:
reprezintă frica iraţională de singurătate. Probabil că te încearcă sentimentul imediat după o despărţire. Vorbim de o fobie atunci când eticheta de femeie singură îţi provoacă panică.

6. Heterofobia
sau sexofobia reprezintă frica de sexul opus. Una dintre cele mai grave fobii, am spune!

7. Eretofobia: este cea mai comună fobie sexuală, iar frica se manifestă în legătură cu orice face referire la sex: atracţie sexuală, actul în sine sau discuţii şi informare despre sex.

8. Eurotofobia:
reprezintă frica iraţională de organele genitale feminine. Fobia se manifestă în mod diferit: unii simt repulsie doar gândindu-se la zona intimă a unei femei, în timp ce alţii se sperie doar la vederea ori atingerea ei.

9. Partenofobia:
este frica de virgine şi fete tinere, la pubertate sau adolescente. N-am spune că această fobie este chiar aşa nocivă, dacă ne uităm la ştiri.

10. Tocofobia: reprezintă frica de sarcină şi naştere.

11. Oneirogmofobia: este frica de vise erotice. Aşadar, ce reprezintă vise frumoase pentru unii, reprezintă coşmaruri pentru alţii.

12. Ultima, dar nu şi cea din urmă, coitofobia este frica iraţională de actul sexual penetrativ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s