Dialog cu viata!

Inca nu am innebunit, dar mi-ar place sa vorbesc cu viata.


-Ce stii tu sa faci cel mai bine?

-Nu stiu sa fac foarte multe, dar probabil ca stiu sa zambesc in fata greutatilor.

-De ce nu plangi cand ai o problema?

-Pentru ca mereu va veni soarele, si nu vreau sa pierd timpul fiind trista.

-Te-ai gandi ca poate fiecare zi din viata ta e o alta viata?

-Si normal ar fi ca fiecare viata de-a mea sa lase in urma ceva bun din care sa-mi pastrez amintirile?

-Ce bine ar fi sa gandeasca toti oamenii asa.

-Probabil nu ar mai fi tristete, deci nu ar fi bine. Sufletul trebuie sa experimenteze toate starile de care putem avea parte. Ce regreti tu cel mai mult?

-Faptul ca nu pot sa le ofer tuturor aceleasi trairi, ca nu pot sa-i fac pe toti fericiti, ca nu pot sa le alung tristetea, ca nu pot sa ii fac sa zambeasca decat arareori si pentru ca nu le pot alunga gandul de la problemele zilnice.

-Totusi de ce traim mereu intr-o rutina continua?

-Pentru ca nu stiti sa ma apreciati, pentru ca abia in ultimele zile va dati seama ca am trecut pe langa voi, pentru ca abia in momentul in care sunteti la muchie va dati seama ca sunt multe lucruri care trebuiau facute si nu le-ati facut. Rutina in care traiti unii din voi va imbatraneste sufletul, vi-l altereaza, nu va da voie sa va bucurati de mine din plin.

-Dar nu poti fi mereu fericit!

-Ba da poti! Nu exista “nu pot” doar “nu vreau” si se pare ca voi nu puteti trece peste el. Refuzati sa ma traiti zilnic ca in ultima zi, refuzati sa va bucurati de mine, refuzati sa vedeti partea plina a paharului in momentul in care va loviti de probleme. O problema care v-o astern in drumul vostru e pentru a va maturiza in nici un caz pentru a va distruge, dar stii viata nu e facuta pentru oricine. Invatati sa ma apreciati asa cum sunt, sa ma iubiti pentru ceea ce sunt si pentru ceea ce va pot oferi.

Advertisements

3 thoughts on “Dialog cu viata!

  1. Nimic rau nu ni se intampla in viata, dor noi dam semnul pozitiv sau negativ Bine , rau…. Ce e bine azi , maine poate fi rau.Daca poti sa te bucuri de ploaie cum te bucuri si de soare, daca te bucura de frig cum te poti bucura de caldura, inseamna ca poti intelege ca nu e rau si bine , e doar cum noi privim lucrurile.Din ceea ce pare rau trebuie sa vezi binele si astfel orice “rau” te va inalta pe culmi nebanuite.

  2. Nimic rau nu ni se intampla in viata, doar noi dam semnul pozitiv sau negativ. Bine , rau…. Ce e bine azi , maine poate fi rau.Daca poti sa te bucuri de ploaie cum te bucuri si de soare, daca te poti bucura de frig cum te poti bucura de caldura, inseamna ca poti intelege ca nu exista rau si bine , este doar cum noi privim lucrurile.Din ceea ce pare rau trebuie sa vezi binele si astfel orice “rau” te va inalta pe culmi nebanuite.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s